Söndag och bal

Söndagsöppet på söndag den 6 maj kl 12-16 och några nyinkomna vintage balklänningar och festklänningar menade jag med rubriken.

Söndagsöppet den 6 maj kl 12-16

Välkommen till butiken och prova vårens och sommarens klänningar!

Balklänningar och festklänningar

Några av de alldeles nyinkomna långklänningarna ser du nedan (klicka på bilderna så kommer du till klänningen). Vi har väldigt många olika stilar på festklänningar :)

Vintage balklänning vit med guldbroderier 50-tal. Underbart vackert skuren balklänning för dig som är liten. Klänningen har en vid ringning och halvlånga smala armar. Klänningen r avskuren under bysten. Tydligt markerad midja och sömmar som gör att kjolen blir vid från midjan. På några bilder visar vi klänningen med underkjol, tyvärr hade vi ingen tillräckligt lång underkjol. Fläckar vid fållen bak, slitage mitt i ringningen fram och bak – fram har vi satt dit en rosett med säkerhetsnål – se bilder. Mycket vackert tyg med guldbroderier – det är en tung klänning. Årtal: 4050-tal, Dam. Betyg 3 Storlek ca 3234

Vintage balklänning vit med guldbroderier 50-tal

Vintage balklänning vit med guldbroderier 50-tal

Vintage retro röd långklänning i chiffong med ringning och rysch 70-tal. Raffig skulle denna klänning ha kallats på den tiden – det betyder ”ganska sexig”. Väldigt djup urringning fram med mycket rysch runt kanterna. Vida tunna armar med resår runt handleden. Blixtlås baktill. Vid kjol i två lager med mycket vidd. Bredd chiffong-skärp att knyta. I den här klänningen syns du! En härligt fladdrig klänning! Årtal: 70-tal, Dam. Betyg 4 Storlek ca 3638.

Vintage retro röd långklänning i chiffong med ringning och rysch 70-tal

Vintage retro röd långklänning i chiffong med ringning och rysch 70-tal

Vintage balklänning svart med lila blommor vacker skärning 50-tal. En balklänning som säkerligen har burits av en vuxnare dam. Vackert brokadtyg svart med lila blommor och fin glans i tyget. Vacker skärning i halsen med liten rosett. Figursytt liv, blixtlås i sidan. Kjolen har fina breda veck som markerar höfterna men ligger slätt mitt fram och bak. Skärp i klänningens tyg. Klänningen görs inte rättvisa på bilderna tyvärr. Den roliga historien om denna klänning är att dess första ägare bodde i mitt hus innan vi köpte det. Årtal: 50-tal, Dam. Betyg 4 Storlek ca 3638.

Vintage balklänning svart med lila blommor vacker skärning 50-tal

Vintage balklänning svart med lila blommor vacker skärning 50-tal

Vintage retro långklänning festklänning med jacka mintgrön 70-tal ev. tidigt 80-tal. Det här har varit min svärmors klänning, tyvärr hann jag aldrig fråga henne om åldern eller tillfället. Dressen är sömmerskesydd och består av en mintgrön klänning med axelband avskuren midja, ganska vid kjol med volang. Till det en figursydd kortare jacka med massor av fina klädda knappar. Halvlång arm med resår nertill. Ståkrage. Något brunfärgad av bruncreme insidan kragen. Materialet? lite strukturerat som thai-siden men troligen syntet. Årtal: 7080-tal, Dam. Betyg 4 Storlek ca 3638.

Vintage retro långklänning festklänning med jacka mintgrön 70-tal

Vintage retro långklänning festklänning med jacka mintgrön 70-tal