Plus Size

Säga vad man vill om vintagekläder – men de är oftast inte stora… Det kändes fel att att inte kunna erbjuda sådär hälften av alla kunder något fint att ha på sig. Så nu har vi löst storleksfrågan på några olika sätt – vi kan nu erbjuda vintage-style kläder i plus size!

Shoppa Plus Size vintage-stil

Daisy Dapper fina kläder i vintage-stil designade i Sverige

Vi har tagit hem byxor och klänningar från det svenska märket Daisy Dapper. Under våren kommer det ännu mer, men just nu hittar du fina rosa vida byxor á la 40-talet, en snäv orange ”vamp-klänning” och några fina prickiga knytblusar…. De här kläderna finns i stl L och uppåt till XXL.

debbie dress orange

Banned Apparel vippiga underkjolar och större cardigans

Från engelska Banned Apparel har vi tagit hem de vida, vippiga fina underkjolarna – i stora storlekar. Därifrån kommer också cardigans som funkar att matcha till både äkta vintage och alla de andra plaggen i vintage-stil som vi har i webbshoppen.

petticoat pink

Mor Återbruk sommarklänningar i rockabilly-stil

Båda alternativen ovan är lite motsägelsefulla mot det faktum att vi gillar secondhand-kläder av miljöskäl. Så det blev ett tredje alternativ – Mor Återbruks sommarklänningar i rockabilly-stil sydda av återanvända textilier. Även här stora storlekar, just nu storlek L-XL ca.  Mer om Mor Återbruk fanns i gårdagens blogg-inlägg.

Mor Återbruk klänning plus size gul svart _20180206_125143

Matcha och kombinera

Så med alla de här alternativen så tror vi att även du med plus size kan shoppa hos oss i butiken. Du kan köpa nytillverkade kläder i vintage-stil eller klänningar av återbrukad textil – och till det kan du mixa och matcha med ”riktig vintage” – accessoarer som scarves, bijouterier, skor, underkläder, väskor och alla de andra vintage-plaggen vi har.

Egentligen tycker vi att det är då vintage är som bäst – när man kan blanda gammalt och nytt för att hitta sin egen alldeles unika stil!

20180208_161016(1) 20180208_155439(1)(1) 20180208_160016(1)