Mor Återbruk sommarklänningar

För att kunna erbjuda sommarklänningar i rockabilly-stil i plus size men ändå hålla fast vid vårt miljötänk så kommer nu Mor Återbruk sommarklänningar i rockabilly-stil. Och vad betyder det?

mor återbruk klänning rockabilly-stil_20180207_124858

Återbruk

Återbruk och miljötänk är viktigt för oss på Vintage Corner. Det produceras och köps alldeles för mycket kläder av för dålig kvalitét till för lågt pris. Det vet de flesta. Vi tycker att vi bidrar till en bättre värld genom att sälja second hand. Dessutom köps en del av våra plagg in från välgörenhetsbutikerna och därigenom går någon krona till välgörenhet också! Vi lagar ofta plagg istället för att kassera det bara för att det är lite trasigt.

Men det finns också mycket fina tyger att köpa i second hand-butikerna. Oanvända tygstuvar, gardiner som tröttnat på att vara gardiner, nästan oanvända påslakan. Då dök tanken upp att sy sommarklänningar av alla de här fina tygerna. Det finns begagnade blixtlås, tråd och fantastiska knappar att finna också!

Mor Återbruk klänning plus size gul svart 20180206_114123

Så vi ville sy klänningar i vintage-stil och rockabilly-stil av de överblivna fina tygerna. Vintage symönster finns att köpa – både begagnade och nya i större storlekar. Allt väl så långt – sen räckte ju inte tiden till i vanlig ordning….

Mor

Ja, det är kära mamma det. På 60-talet och 70-talet sydde mamma sina egna kläder, min och systers kläder och sina väninnors kläder. Man gjorde så på den tiden. Så slavgörat att sy klänningar av alla de där fina tygerna har nu hamnat på Mors sybord. Hon är troligen inte särskilt mer välbetald än sömmerskorna i Fjärran Östern, hon är inte fackligt ansluten (vad jag vet) – men hon har betydligt bättre levnadsvillkor än de andra nyss nämna sömmerskorna. Hon arbetar när hon vill och utan tidspress (bara det blir klar i vår). Tack snälla mamma för att du hjälper till!

Klänningarna transporteras inte långa vägar heller.

Så tillsammans blev det…

Mor Återbruks sommarklänningar

Vi har sytt klänningarna som sommarklänningar utan arm, vi har sytt dem med veckad midja och mycket vidd i kjolarna. Det finns långa blixtlås i sidan. Det finns infodringar i ärmhål och halslinningar och många detaljer är sydda för hand, ibland är kjolarna uppfållade för hand också. Klänningarna har blivit det stuvbiten har räckt till och ibland har vi blandat två olika tyger för effekternas skull. Och ibland har ett par gardiner fått nytt liv – nu vill de ut och dansa! Oftast är det bomullstyger vi har sytt av. Vi har använt ljuvligt romatiska mönster och tuffare mönster – det finns ljuva rosa klänningar och det finns tuffa svart-röda. Och alla är de större.

Du kommer att få en helt unik klänning – varje klänning är hemmasydd och tillverkad i bara ett enda exemplar!

mor återbruk klänning rockabilly-stil rosenblommig_20180207_124619

Plus size

Vi glömde väl inte säga att alla de här klänningarna är i plus-size? Just nu hittar du klänningar i storlek L-XL. Kolla måtten och jämför med dig själv!

Mixa och matcha

Nu vill vi att du blandar – köp en sommarklänning från Mor Återbruk, matcha med cardigan och fluffig underkjol från Banned Apparel och vintage accessoarer som skor, handväskor, smycken och scarves! Du kommer att bli en pangbrud och en riktig Rockabella till sommarens danskvällar och bilträffar!

Mor Återbruk klänning plus size gul svart 20180206_114339(1)

Fler klänningar kommer i webbshoppen under våren

Det som just nu finns i webbshoppen är bara ett smakprov! Det kommer fler härliga klänningar från Mor Återbruk under våren…

Shoppa från Mor Återbruk

20180208_161016(1) 20180208_160016(1)