Mixnmatch vintageklänning sommar

Dags för lite Mix n match-bilder vintage-style, denna gång en härlig sommarklänning och överraskande nog en kort jacka från HM.

Jag tycker att det är snyggt att matcha vintagekläder med nytt – du behöver inte vara helt rätt klädd vintage om du inte vill. I det här fallet köpte jag in en svart jacka second hand, jackan är från HM men utmärkt i stil till vintageklänningen. Har för mig att HM gjorde en del plagg i vintagestil en kollektion.

mixnmatch vintage retro Vintage Corner

mixnmatch vintage retro Vintage Corner

Kort vid jacka swagger-stil

HM kort vid jacka swagger-stil svart vacker krage vintage-stil. En nytillverkad kortare jacka från HM som vi köpte in second hand för att den passar så bra till vintage-modet och till Rockabilly-klänningarna i sin stil. Svart och ser inte mycket använd ut. Årtal: nytillv. 60-tals-stil, Dam. Betyg 4 Storlek ca S.  (klicka på bilden nedan så kommer du till jackan)

Och ja vi har skrivit stl S men typen av jacka gör att den nog funkar på stl M också.

HM kort vid jacka swagger-stil svart vacker krage vintage-stil

Vintage sommarklänning 50-tal

Vintage sommarklänning vit med mönster i blått grönt lagad 50-tal. Älskad, välanvänd, lagad och underbar. Klänning i syntetmaterial med struktur och fint fall. Vit med mönster i blått och grönt. Kort arm, snäv rund ringning med tryckknappar på axeln, metall-dragkedja i sidan. Avskuren i midjan och rundskuren kjol. Klänningen har vi lagat ett större hål baksidan höger skuldra, ett litet hål fram och ett bak på livet – gör det något? Vi tycker att det var en så underbar klänning att den var värd besväret. Allt är inte perfekt. Årtal: 50-tal, Dam. Betyg 2 Storlek ca 3840.  (klicka på bilden nedan så kommer du till klänningen)

Vintage sommarklänning vit med mönster i blått grönt lagad 50-tal

Vintage sommarklänning vit med mönster i blått grönt lagad 50-tal

anned Apparel LIFEFORMS PETTICOAT vit/Ivory

Banned Apparel LIFEFORMS PETTICOAT vit/Ivory

Lite mixnmatch bilder nedan

mixnmatch vintage retro Vintage Corner _20180416_143318

mixnmatch vintage retro Vintage Corner _20180416_143507

mixnmatch vintagekläder Vintage Corner 20180416_171235-1