Avgifter för import

Hittade inlägget och bilden nederst på Facebook ” Är det dags att beställa bal- och studentkläder?…” Inlägget handlar om att den billiga importerade balklänningen kan bli dyrare än du tänkt dig.

Argument för att köpa en vintage balklänning

Jag vill inte lägga mig i debatten om moms och tullavgifter. Men … vad sägs om att istället beställa en svensktillverkad balklänning med historia och av god kvalitét? En vintage balklänning, en balklänning som du garanterat kommer att vara ensam om. En balklänning som inte behöver skava på samvetet för att den inte är tillverkad av någon som inte själv får någon student och kanske inte ens skolgång – för att du ska tjäna några hundralappar.

Miljön mår definitivt bättre av att du köper en second hand klänning än om den nytillverkas i Fjärran Östern och transporteras ända till Sverige.

Dessutom så är en vintage balklänning oftast billigare än priserna nedan – trots bättre kvalitet och tillverkningsförhållanden.

Sista argumentet – en vintageklänning kan du sannolikt sälja vidare för samma pris efter studentbalen. En vintageklänning har alltid ett värde. Den importerade klänningen sjunker i pris – om den alls går att sälja eftersom så många andra vill sälja samma klänning som din i juni.

Balklänningar Vintage Corner_20180319_161916

Du hittar våra vintage balklänningar här.

Inlägget om dyr import av balklänningar

Screenshot_20180409-203548